Новини


27.9.2002Griffin:
Написана е основната характеристика "Той е луд", в описанието "Що е програмист?" на базиса.

21.9.2002Griffin:
Добавена е секция Downloads (10x на СТЕНАТА за бутончето).
В Downloads е добавен patch за програми писани на Pascal които дават Runtime error 200.

19.8.2002Griffin:
Въпреки явната незаинтересованост на някои хора (имам предвид себе си) породена от липса на време, все пак #programisti има последователи. Тъй като в момента не мога да влизам в IRC слагам писмото тук, #programisti да решат, пък после ме уведомете за решението си.

<BOF>

Hi Duncan Griffin :))
zna4i az sum na4inae6t "programist" :))
iskam da ti predloja edna ideika ...
zna4i az se zanimavam s web HTML DHTML Flash JavaScript & etc...
oba4e sega naskoro me e nalegnala nyakva #!/usr/bin/perl maniq :))))
Ta ideyata mi e slednata poneje sega se mu4a kato gre6en dqvol s toya perl predlagam da se napray HELP - link na saita ...
Zna4i da se pravyat Tutoriali na nyakolko osnovni exika primerno:
C C++ Perl HTML i etc .. tam kakvito drugi ... i primerno da se zaeme nyakoi s vseki ot tezi razdeli ....
Zna4i az moga da poema HTML ...kato znam kolko sam iz4el i sam napisal nyaaa da mi e problem . Razbira6 li da olesnim polu4avaneto na informaciya na horata zna4i dvustrano e eto:
az pi6a za HTML i wsi4ko svarzano s www. nyakoi drug pi6e za C++ drug za Perl i taka vsi4ki doovolni po golyam obmen na info. Po lesno e ...
Saglasen li si pusni mi ideyata ako iska6 za glasuvane tam ili kakvoto i da e...
Btw.. http://prog.ludost.net/ - ne e zle no moje i po dobre :))
--P.S - vij nyakoi moi raboti ako ima6 jelanie:
www.rnb-records.da.ru -> spryan poradi neizplateni zaplati :))
http://www.doom.bg/war/ -> FAQs za predstoya6t turnir po BW3
http://methodman.addr.com/help/
http://methdman.doom.bg -> zle moya purvi sait UNDERCONS.
http://gsm.sms-bg.com/ -> support
--All da best--
--Petar Petroff--

<EOF>

Моето мнение: Радвам се че имаме последователи на идеите за подпомагане на програмисти. Истината е, че всичко което се издава на български като литература за програмиране е пълна боза, с много редки изключения. Едни уроци за начинаещи биха спестили грешни пари на много хора. От друга страна обаче, за да се пишат такива неща се изисква време, което е ценно.
Това не е първата добра идея която е попадала. Имаше предложения за open source pojects, форуми за помощ и какво ли не още, но както се вижда все още нищо не е направено. Проблемът разбира се е същия - няма време. Ако има някакъв начин да издигнем сайта от любителско поне на аматьорско ниво което да може да подпомага хората които се занимават с него, тогава постепенно ще могат да се реализират повече и по-големи проекти. (Литературен център на български например е нещо което е сравнително просто за реализация. Но все пак трябва да се съобразяваме с това което в момента можем да направим и да поддържаме. Също не трябва да се забравя, че сайта е на гости на maniax, и за нещо по-голямо като обем той има последната дума.)
Сигурен съм, че ако само съберем на едно място всички неща които членовете на #programisti са писали, ще се събере достатъчно материал за да привлече рекламодатели, а това вече ще привлече хората без работа, или на които им трябват странични приходи да работят по страницата. Не се съмнявам, че Petroff има желание да се занимава с наченаещи програмисти, но ако от това и печели, интересът му ще се запази във времето.